מיפוי עצמות גידול לא שפיר בערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

04/03/2002 | 18:56 | מאת: בועז ארז

מה הצורך בבדיקת מיפוי עצמות ?לאחר שבבדיקת ביאופסיה של בלוטת הערמונית נמצא תאים של קרצנומהץ ואילו בבדיקת CT נמצא שהגידול כנראה ממוקד? מה בעצם אמורה הבדיקה לאשר או לשלול בתודה בועז

04/03/2002 | 23:59 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

עד שדר' אריאלי יענה: מיפוי עצמות נעשה כדי לשלול קיומן של גרורות. במקרה הנדיר שיש גרורות וה CT לא הדגים אותן, יש להתאים את הטיפול לעובדה זו.

07/03/2002 | 15:19 | מאת: בועז ארז

תודה על ההענות המהירה . והשובה הממצה בועז דני לא רופא ולא מטפל כתב/ה: > > עד שדר' אריאלי יענה: > מיפוי עצמות נעשה כדי לשלול קיומן של גרורות. במקרה הנדיר שיש > גרורות וה CT לא הדגים אותן, יש להתאים את הטיפול לעובדה זו.

10/03/2002 | 23:50 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לבועז שלום סרטן הערמונית מתפשט ב-3 דרכים: 1. התפשטות מקומית דרך קופסית לאיברים הסמוכים לערמונית. 2. התפשטות דרך כלי לימפה בעקר לקישריות לימפה בבטן. 3. התפשטות דרך הדם בעקר לעצמות. מיפוי עצמות צריך לענות על הדרך מס' 3 להתפשטות הגידול. לרוב קודם נפגעות קישריות לימפה ואח"כ עצמות , אבל לכל כלל יש יוצא מין הכלל. ד"ר אריאלי

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת