בדיקה טרנסרקטלית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

04/03/2002 | 15:58 | מאת: ברוך

שלום ד"ר, אני בן 32 ועשיתי אתמול בדיקת אולטרא סאונד טרנסרקטלית בעקבות בדיקות זרע בהן לא נמצאו תאים (3 בדיקות שונות). ממצאי הבדיקה : בדיקה ידנית : 1+ אלסטית ממצאי בדיקת ערמונית רוחב - 41 מ"מ גובה 21 מ"מ רקמת הערמונית - הדמיה רוחבית - מרקם היפראקוגני אונה מרכזית עם טבעת היפראקוגנית. קופסית מסויידת שלמה. כמה כלי דם מעל לקופסית. הדמיה אורכית - שארית שתן קטנה. מרקם ברובו אחיד, קופסית שלמה באספקט קדמי. שארית שתן - מינימלית. שלפוחיות זרע - מצד שמאל לא מודגמת. מצד ימין היפואקוגנית רודימנטרית. סיכום - שארית שתן מינימלית, מרקם ברובו אחיד, קופסית שלמה. שלפוחיות זרע - משמאל לא הודגמה כלל. מימין - קטנטנה רודימנטרית. האם זה מסביר את החוסר בתאי זרע? האם צריך ללכת ולהמשיך באיזושהיא בדיקה?

07/03/2002 | 23:55 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

הייתי מציע להפנות את השאלה בפורום פוריות הגבר ואורולוגיה.

10/03/2002 | 23:54 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לברוך עליך להתייעץ במרפאה לפוריות הגבר , אנדרולוגית , כמו שיש למשל בבלינסון. האם נעשה בירור של האשכים לוריקוצלה או ביופסיה של האשכים?? ד"ר אריאלי

13/03/2002 | 14:21 | מאת: ברוך

מה זה אנדרולוגית? עשו לי בדיקה ושללו וריקוצלה.

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת