psa

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

03/03/2002 | 16:06 | מאת: יהושוע

בדיקת psa שעשיתי לפני שנה התוצאה היתה 5.5 ובדיקת ביופסיה היתה תקינה. לפני חצי שנה בדיקת ה psa היתה 8.5 ושוב עשיתי ביופסיה והתוצאה היתה תקינה. השבוע עשיתי שוב בדיקה והתוצאות: / psa התוצאה 8.5 psa free התוצאה 0.6 אודה לך על התיחסותך לתוצאות אלו יהושוע

03/03/2002 | 21:07 | מאת: דני לא רופא ולא מטפל

המספרים קצת שובשו. אני לא בטוח מה זה psa free 0.6 . אם זה 60% זו כנראה תוצאה שמורה על כך שהסבירות לסרטן נמוכה מאד (גם שתי ביאופסיות שליליות מראות את זה) PSA של 8.5 אינו נדיר במקרה של הגדלה שפירה של הערמונית, רק שבכל מקרה של PSA מעל 7 נוהגים לבדוק בדיקה נוספת, למשל PSA חופשי וגם ביאופסיה, ואכן כך נהגו במקרה שלך. אנא ספר לנו אם רשמו לך תרופות או תוספי מזון ואם כן, איזה. אנא ציין גם מה גילך, כי בגילאים השונים התוצאות הצפויות שונים. אני מציע שתקרא את הכתבות של דר' אריאלי בנושא: http://doctors.co.il/magazine/article-view/358 http://www.doctors.co.il/article/425

03/03/2002 | 22:11 | מאת: יהושוע

לדני תודה על תשובתך. האחוז הוא 7% .( אני מבין שזה האחוז של ה psa free לעומת הpsa vrdhk/

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת