דלקת ערמונית

דיון מתוך פורום  ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת

25/02/2002 | 20:54 | מאת: א.ב

בעבר הייתה לי דלקת ערמונית חיידקית. לאחרונה אני נתקל בפועה של קושי בהטלת שטן. בדיקת אולרא-סאונד לאחר שתייה והתרוקנות העלתה שיש שארית שתן של 73 סמ"ק . בדיקה חוזרת ללא שתתיה מוגברת והתרקנות העלתה שיש שארית של 23 סמ"ק. בדיקה זו מאוששת את הרגשתי האובייקטיבית בכך שנשארות שאקיות שתן. בצעתי גם בדיקות שתן ותרבית זרע שתיהן תקינות. כמו כן אני מרגיש כאב בצד שמאל של בהטן התחתונה באזור השלפוחית. האם יש בכל זה להעיד על דלקת ערמונית ( לא חיידקית). קבלתי מרשם ל- TARIVID ? למה זה מיועד? האם יש בדיקות נוספות שההיתם ממליצים עליהן? במידה ויש "כשל" כירורגי באזור שלפוחית השתן האם לא היו רואים זאת באולרא-סאונד , או שרושה בדיקה שונה ואם כן מה? גילי הוא 31. תודה

28/02/2002 | 19:34 | מאת: ד"ר יוסף אריאלי

לא.ב. שלום השאריות שאתה מציין לא גדולות. שארית מעל 200סמ"ק נחשבת כפטולוגית. לא הבנתי מה הקשר לכירורגיה ולשאלתך. ע"ס מה האבחנה של פרוסטטיטיס חיידקית ? איזה חיידק צמח ומה קיבלת. משום מה אנטיביוטיקה כמו טריביד לתווך של חודש- חודש וחצי משפיעות לטובה גם בדלקת של הערמונית על רקע חיידקית אבל לא ברור מדוע גם במקרים רבים של דלקת לא חיידקית. הייתי מוסיף תוסף מזון כמו פרוסייף למספר חודשים. ד"ר אריאלי

02/03/2002 | 18:53 | מאת: א.ב

התכוונתי שבעבר לפני 4 שנים היה גילוי של חיידק ת נדמה לי שזה היה קולי. בבדיקה שבצעתי לאחרונה לא נמצא בתרבית זרע ממצא חיידקי. את הטריביד התבקשתי לקחת שבועיים. שמתי לב שציינת חודש ויותר. האם שבועיים זה פרק זמן לא מספיק. האם זו אנטיביוטיקה טובה מציפרוגיס ואם כן מדוע? תודה

מנהל פורום ניתוח ערמונית-פרוסטטה מוגדלת