סיכויי שרידות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

24/01/2004 | 21:41 | מאת: רון

לפני כשנתיים אובחנה אשתי כ - CA CX. היא עברה טיפולי כימותרפיה ורדיותרפיה ובעקבותיהם ניתוח כריתת רחם + שחלות. כשנה לאחר הניתוח חזרה המחלה באותו אזור והיא עברה ניתוח נוסף בו הוסרו שם בלוטות לימפה. עתה היא עומדת בפני קבלת טיפולי כימותרפיה נוספים ואנו מבקשים לדעת באם ידוע מהו % ההענות לטיפולים אלו כאשר המחלה חוזרת ועד כמה המצב חמור או סופני לעניות דעתכם. לתשובה כנה וישירה , נודה מקרב לב. רון

במקרים של הישנות סרטן צוואר הרחם לאחר טיפולי קרינה קיימות שתי אופציות טיפוליות, ניתוח נרחב מאד המתאים רק במקרים בהם אין פיזור מחוץ לאגן או טיפול כמוטרפי, לפי מכתבכם אני מבין שהיה פיזור לבלוטות ולכן אישתך מקבלת כעת טיפול כמוטרפי. סטטיסטית ההענות לטיפול במצב זה היא כ 3,0% ז"א שבמקרים אלו הטיפול יכול לעצור את המחלה או לגרום לנסיגתה. סיכויי ההחלמה המלאה הם מאד קטנים אך אין אפשרות לחזות איך כל חולה יגיב לטיפול. בהצלחה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית