שחלות פוליצ'יסטיות- דחוף

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

21/01/2004 | 11:41 | מאת: רויטל

שלום רב, אני בת 26 והייתי רוצה לדעת מה משמעות של שחלות פוליצ'יסטיות וכיצד זה משפיע מבחינה גופנית,האם זה פוגע בפוריות וממה זה נובע מאיזה סיבה? האם צריך לטפל בזה בטיפול תרופתי ? המחזור שלי מאחר בשבועיים ואני לא נוטלת גלולות כבר 4 חודשים אך אני גם לא בהריון והרופא הביא לי כדורי הורמון כדי לזרז את המחזור וטרם קיבלתי. האם יש קשר בין המחזור לשחלות פוליצ'יסטיות? אודה לתשובה מהירה רויטל

שחלות פוליציסטיות הן דבר נפוץ בקרב נשים, הסיבה להופעתן אינה ברורוה במלואה, אך כנראה קיים מרכיב גנטי משמעותי. מצב זה מתאפין במגוון בעיות הנובעות מחוסר איזון הורמונלי והכולל בין השאר הפרעות במחזור הוסת, תיתכן השמנה ופצעי בגרות ולעיתים קושי להרות. הטיפול במצב זה הוא פשוט וחיוני להסדרת חוסר האיזון ההורמונלי. גם כשהריון על הפרק יש מענה טיפולי טוב.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית