סיכון לחלות בסרטן צוואר הרחם

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

06/08/2008 | 11:02 | מאת: כר

אני בת 30+נשואה ומקיימת יחסים עם בעלי בלבד. בתשובות של בדיקות פאפ מהשנים האחרונות אני מבינה שיש עדות להדבקה בעבר בפפילומה, התשובות כללו בעבר ממצאים של דלקת חריפה, תאי אפיתל קשקשי דיספלסטים, פויקילוציטוזיס וכו... נאמר לי כל הזמן שהבדיקות תקינות אני נמצאת במעקב שגרתי ללא המלצות מיוחדות שאלותי: 1. האם אלה ממצאים שמעידים בהכרח על אפשרות עתידית להתפתחות סרטן צוואר הרחם? 2. האם חיסון יכול למנוע התקדמות למחלה והאם אני יכולה על אף גילי להתחסן באופן פרטי? 3. באיזה מעקב עלי להיות והאם עלי לבצע בדיקות נוספות? אודה על תשובה לשאלותיי

1-הסיכול לחלות בסרטן לפי תאורך קלוש ביותר 2- חיסון לא יכול לעזור במצב שכבר היתה הדבקה ולכן אין לו מקום 3- כל שצריך זמ להמשיך במעקב שנתי של בדיקות PAP , במידה ויהיות תוצאות שיצביעו על התקדמות - ניתן לטפל ולמנוע סיכון לסרטן בעתיד

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית