תוצאת בדיקת PAP

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

26/08/2004 | 22:50 | מאת: יגאל

חברה שלי עשתה בדיקת PAP ובתוצאות נאמר שיש לה ASCUS. הגניקולוג שלח אותה לבדיקת קולפוסקופיה שתהיה בעוד יותר מחודש. מה המשמעות של ASCUS? האם זה אומר שבכרח יש בעיה? מה יכולות להיות ההשלכות של ASCUS? האם זה שהבדיקת הקולפוסקופיה היא בעוד חודש זה בסדר או שצריך למהר ולעשות את הבדיקה כמה שיותר מהר? מה נותנת הבדיקה הזאת? אודה לתגובתכם.

28/08/2004 | 19:50 | מאת: ד"ר אילן אטלס

בממצא זה הסיכוי לבעיה קטן ולכן אין מקום לבהלה אלא לביצוע הבדיקה לשלילת האפשרות

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית