שאלה לאלון ולגינקו אונקולוגים

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

25/08/2004 | 04:55 | מאת: ד"ר אילן אטלס

שלום אלון זמן מה לא התכתבנו ודש לצוות אצלכם התחיל לעניין אותי הניסיון הישראלי בטיפול כימי מקדים בצוואר הרחם יש לי מספר מטופלות שלצערי נמצאות בשלב יחסית מתקדם כמו 1B2 ו2B את אלו בשלב של 1B2 אני מעונין לנתח אחרי כימו בשלב זה לדעתי האישית הספרות לא ברורה ומשיחות עם גינקו ראונקולוגים בחוץ השילוב צריך לכלול פלטינום אך אין קונצנזוס האם טפלתם לפני רדיקל בכימו ואיזה טיפול נתתם ומה דעתכם בנושא ? שנה טובה אילן

HI אילן אצלנו מזה שנים רבות שלב IB2 מטופלות בקרינה מקדימה ולאחר מכן כריתת רחם פשוטה התוצאות במספר מוגבל זה של מקרים טובות, אך בהחלט ייתכן שבקרינה +כמוטרפיה התוצאות היו זהות שאלתך מאד מעינת ונדונה בכינוס לפני שנה בבלגיה (אני לא זוכר אם היית ?) הוצגו 3 גישות: קרינה, ניתוח בלבד, והגישה של כמוטרפיה מקדימה לניתוח (הוצג על ידי האיטלקים), כל מתדיין תמך מאד בגישתו ולא הושגה כמובן הסכמה גורפת לעניות דעתי שמתבססת בעיקר על לימודי ביוסטון, עד שלא יהיה מחקר גדול וטוב אין מקום במקרים אלו לוותר על על הטיפול הקרינתי

להתראות ושנה טובה

05/09/2004 | 21:07 | מאת: rina

אימי נפטרה מסרטן השחלות מכיון שאני ברמת סיכון (בת 45 +2) הציע לי הגיניקולוג לעשות כריתה של הרחם השחלות והחצוצרות למרות שהכל תקין גם מבחינה הורמונלית האם זה נכון לעשות זאת?

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית