primolut nur - שאלה לרופא.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

14/08/2004 | 09:26 | מאת: ד

שלום רב, אגב בדיקת אולטרסאונד בעניין מיומה רחמית, נמצא כי רירית הרחם שלי מעובה. הרופאה שלי רצתה לבדוק את העניין ולהוציא מכלל אפשרות שיש כאן בעיה (כי הבדיקה נעשתה סמוך לקבלת המחזור ולכן אי אפשר היה לדעת אם זה נורמלי או לא), על כן היא אמרה שאקח פרימולוט נור ביום ה20 לקבלת המחזור, ונדמה לי שאמרה שאפסיק לאחר 15 יום. היא אמרה שמיד לאחר המחזור הבא, חשוב שאעשה בדיקת אולטראסאונד נוספת לעניין הרירית המעובה. כיוון שהרופאה יצאה לחופשה ואני לא בטוחה אם אכן היא אמרה שעלי להפסיק את התרופה הזאת אחרי 15 יום ( זו הפעם הראשונה שאני לוקחת אותה ואני לא מכירה אותה) אני מבקשת מהרופא שיאמר לי אם אכן זה הגיוני שעלי להפסיק אחר 15 יום כחלק ממערך הבדיקה הנ"ל. (זה היום העשירי שאני לוקחת אותו ועל כן חשוב לי לקבל תשובת רופא בהקדם!), תודה מראש, ד.

כן , יש הגיון בהנחיית רופאתך, לאחר שבועיים של פרימולוט נור תפסיקי, תקבלי וסת ואז תחזרי על בדיקת האולטרסאונד.

14/08/2004 | 13:19 | מאת: ד

תודה

16/08/2004 | 08:42 | מאת: ד

שלום רב, ב- 14.8.04 שאלתי שאלה וקיבלתי תשובה שעזרה לי. אלא שבנתיים מצאתי את הפיתקה הנעלמה שעליה כתבתי את הנחיות הרופאה וגיליתי לתדהמתי שהיא אמרה לי לקחת שני כדורים של פרימולוט נור ליום בעוד אני זכרתי שצריך לקחת רק כדור אחד ביום וכך עשיתי בעשרה הימים האחרונים. זה מאוד מדאיג אותי, ואני תוהה אם גרמתי לעצמי נזק ובמקרה הטוב, האם הועלתי לעצמי בלקיחת חצי מהמינון המומלץ. אודה לך אם תוכל לייעץ לי מה לעשות. כאמור, הרופאה היא בחופשה ואין לי דרך ליצור איתה קשר. בתודה, ד.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית