נרתיק צר ומחזור

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

05/08/2004 | 17:42 | מאת: אני

שלום! אני בת 25 ומקיימת יחסי מין כמעט שנה וחצי - אמנם בתדירות די נמוכה כפעם בשבוע עד לעיתים פעם בשבועיים. למרות שחלף זמן, אני עדיין מרגישה אי נוחות או כאב קל בחדירה - תחושה של מתיחה בעור. התחושה היא כאילו פתח הנרתיק צר מדי ואף לעיתים קרובות נוצר מעין סדק (שריטה) קטן בעור בפתח הנרתיק לאחר יחסי מין שמתרפא תוך יום. זו לא בעיה של יובש. האם ניתן לעשות משהו על מנת להרחיב את פתח הנרתיק, האם עליית התדירות של יחסי מין יכולה לסייע? שאלה נוספת - המחזור החודשי שלי סדיר בד"כ, אך בחודשיים האחרונים חל שיבוש - בחודש אחד הייתה הקדמה ב- 5 ימים ובחודש לאחר מכן איחור ב- 10 ימים. אמנם יש לציין כי הייתי נתונה ללחץ נפשי, האם זו סיבה לדאגה? הבדיקה הגניקולוגית האחרונה שבוצעה לפני 5 חודשים הייתה תקינה. תודה מראש, אנא תשובתכם לשתי השאלות

לשאלתך השניה, ארוע חד או דו פעמי של דימום לא סדיר הוא שכיח , אך אם מצב זה נמשך פני ליעוץ ואשר לשאלה הראשונה - על פי הבדיקה הגניקולוגית ניתן ראות האם מדובר במצב קיצוני הדורש התערבות או לחילופין מצב סביר שיחלוף עם קיום היחסים ותוך שימוש בגל לשיפור המצב

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית