שחלה היסתובבה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

30/06/2004 | 09:54 | מאת: miki2001

שלום רב יש לי שחלות פוליציסטיות, ידעתי על כך כל החים (אני בת 37 נ+2) ועד לפני זמן קצר זה בכלל לא הפריע לי. אך לפני כמה ימים השחלה שלי הסתובבה ועשו לי ניתוח פאראסקופיה--סובבו את השחלה חזרה. הרופאים הסבירו לי שבגלל שזה אירוע ראשון לא עושים "כיבוא" של השחלה. הייתי רוצה לדעת מה זה "כיבוא" של השחלה. מה הם הסקנות של השחלות פוליציסטיות עבור אישה מבחינה בריאותית? ועוד שאלה - עד כמה זה חשוב שתהיה ווסט סדיר? כמעט ואין לי ווסת רק באמצאות גלולות. אני חוששת מלקבל כדורים באופן קבוע - כל החיים. גם היום אני די מלאה ואני מפחדת שגלולות יגרמו להשמנת יתר עוד יותר. או שאולי אני טועה? אולי להפך עם הם יסדירו לי את הווסט אז אני גם ירד במשקל? תודה מראש

כפי שמסרו לך רופאייך לא מקובל לעשות "קיבוע" כאשר הכונה לתפור את השחלה לרחם או לדופן האגן בארוע ראשון מאחר וגם לפעולה זו יש סיבוכים. בנוכחות שחלות פוליציסטיות מומלץ טיפול הורמונלי קבוע שאינו גורם לשמנה וגורם לוסת סדיר שהוא הכרחי למניעת מחלות ברירית הרחם.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית