מקור לא ידוע

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

19/12/2003 | 16:57 | מאת: מאיה

שלום, לאימי מטסטזה בפלאורה עם מקור לא ידוע. תשובת הביופסיה הייתה כי המקור בשד או בשחלה. הדמיית השד הייתה תקינה וכך גם הדמיית השחלות, פרט לפיזור שומני באומנטום (עפ"י CT אגן עם חומר ניגוד). שני המרקרים היו גבוהים. הוחל בטיפול בטקסול (6 טיפולים). לאחר 3 טיפולים נראה בCT נסיגה של התהליך הפלאורלי והדמיית בטן תקינה. המרקרים בדם ירדו פי 10 מהרמות הקודמות. כעת, הוצעה לפרטומיה בחשד למקור פריטונאלי. שאלתי - מה אחוזי הצלחת הניתוח מבחינת הפרוגנוזה ותוחלת החיים ? האם ההתאוששות מהניתוח קשה ? תודה

הצלחת הניתוח ותוחלת החיים תלויה במקור הראשוני של הגידול ובממצאים השאריים כעת לאחר הטיפול בטקסול. בימים אלו אני אישית מעורב במחקר על סמן חדש שכנראה יכול להצביע על המקור הראשוני של הגידול. אם תיצרי עמי קשר למחלקת נשים בבית חולים קפלן (08-9441640) ייתכן ואוכל לעזור.

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית