גל

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

21/03/2004 | 22:07 | מאת: אולטראסאונד

מזה כחודשיים, אני מאבדת כמויות דם גדולות והופיעו הרבה יותר קרישי דם מהנורמל אצלי. הייתי בבדיקה גניקולוגית והכל נראה תקין לדברי הרופא, ובכל זאת נשלחתי לבדיקת אולטראסאונד אגן קטן ווגינלי. שאלתי - מה זה יכול להוסיף על מה שבדיקה וגינלית לא יכלה להראות? וממה יתכנו הדימומים והקרישים הללו - אני מאוד מודאגת. ולבסוף, מה זה MENORRHAGIA ? תודה - גל

אולטרסאונד הוא יותר מדויק מבדיקה , במיחוד להערכת ממצאים בחלל הרחם שיכולים להסביר את סיבת ה menorrhagia שפרושה דימום ויסתי חזק בברכה וסביר להניח שאין לך סיבה רצינית לדאגה

23/03/2004 | 11:39 | מאת: גל

חזרתי זה עתה מבדיקת האולטרסאונד (אני נמצאת בערך 4 ימים לפני קבלת הוסת) ואמרו לי שיש לי מעין צ'יסטה בגודל של 4*3.5 סמ" לערך. ואמרו לי לחזור לבדיקה נוספת לאחר שאסיים את הוסת הרופאה אמרה שציסטות אלה לעיתים מופיעות לפני הוסת ו"מתפוצצות" לאחר מכן ולכן עליי לחזור לבדיקה שוב. מצד שני ששאלתי לגבי שפירות והיא טענה שבאופן כללי, הכל יכול להיות כולל ממאירות אנא ממך הסבר לי האם יש מקום לדאגה??? אני מאוד מבוהלת!! תודה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית