בדיקות מקדימות לסרטן השחלות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

01/05/2024 | 21:36 | מאת: אורי

שלום, אימי אושפזה לאחר כאבי בטן,חולשה , בחילות חוסר תאבון.אובחן מיימית מוגברת.בוצעו בדיקות: 1.ct פעמיים ולא נמצא חשד לסרטן 2.אולטרסונד ובדיקה גניקולוגיה ללא ממצאים המעידים על סרטן 3.בדיקת ציטולוגיה מנוזל המיימת הראה על סימנים סרטניים. 4.בדיקת ce 125 תוצאה- 47. הגניקולוגית מניחה שזה כתוצאה מהמיימת אך לפני שקיבלנו את התוצאה של הציטולוגיה. השאלה האם יש ממה לחשוש? האם זה חלילה סרטן השחלות? אימי שוחררה מבית החולים להמשך ברור אך היא עדיין חלשה וחסרה תאבון.

התשובה הציטולוגית מנוזל המימת אמורה להגיד די בודאות האם מדובר בסרטן ואם כן מה מקורו במקרים שאין ודאות לעיתים יש צורך בפעולה אבחנתית בהרדמה כללית - לפרוסקופיה להסתכלות ישירה על חלל הבטן וביופסיות

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית