תוצאות ביופסיה לאחר קוניזציה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

16/04/2024 | 10:18 | מאת: מלכה

קיבלתי תוצאות פתולוגיות אשמח לפענוח התור לרופא רק עוד שבועיים ואני מאוד בלחץ Cervix, anterior, cone biopsy: - Transformation zone with acute and chronic inflammation and squamous metaplasia. 2. Cervix, posterior, cone biopsy: - High-grade squamous intraepithelial lesion (HSIL)/CIN3. - Endocervical glands involved. - Side margin involved. 3. Cervix, internal, cone biopsy: - Endocervical mucosa negative for dysplasia. 4. Endocervix, curettage: - Fragment of endocervical mucosa with acute and chronic inflammation. 5. Vulva, right labia minora, biopsy: - Condyloma acuminatum.

התוצאה מראה שהנגע בצוואר הרחם נכרת וכנראה זהה לביופסיה לפני הקוניזציה שהביאה לפעולה. אין מעורבות של החלק הפנימי של צוואר הרחם והגבול החיצוני מעט מעורב סהכ תשובה טובה ולרב מומלץ מעקב בנוסף בביופסיה מהעריה החיצונית - יבלת בלבד ללא מצב טרום סרטני

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית