שחלה לא תקינה ומרקר מוגבר

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

30/01/2024 | 09:29 | מאת: שירלי

שלום רב, עשיתי שוב אולטרסאונד אחרי שבועיים בוולפסון, ראו שחלה לא תקינה עם נגעים, שולחים אותי לפרוסקפיה, למה? מה עושים בניתוח הזה? מוציאים את השחלות? יש לי תור לקדם ניתוח עוד כמה ימים אבל אני במתח, מה הסיכויים שימצאו שם משהו ממאיר? CA125 71 CA125 76 CA 125 67 אלה המרקרים שעשיתי בחודשיים האחרונים, האחרון ירד קצת. אני בת 44, עשיתי הרבה הפריות. מה הסיכויים שימצאו משהו ממאיר ומה עושים בניתוח? כמה זמן החלמה?

מכיון שערך הסמן יורד הסיכון לממאירות מאד קטן ייתכן שבגלל הספק המאד קטן רוצים לעשות לפרוסקופיה שכן אין דרך בטוחה יותר מהסתכלות וביופסיה לשלול ממאירות זהו לרב ניתוח קטן והחלמה מהירה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית