המשך שאלה תוצאות ביופסיה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

18/01/2024 | 23:06 | מאת: מ

פרופ׳ שלום רב, בהמשך לפנייתי הקודמת בנוגע לביופסיה שבוצעה בעקבות זן 16. בביופסיה התקבלה התשובה: 1. Cervix, 12/6 o’clock biopsy: Exocervical mucosa with no pathologic change. Transformation zone absent, exocervical mucosa only. שאלתי: נאמר לי ע״י רופא שעפ״י תוצאות הביופסיה הבדיקה אינה מספקת וכי עליי לחזור על הבדיקה. מדוע? האם משהו בתוצאה הזו מעיד שהדגימה לא היתה מספיק טובה? תודה מראש!

לא נמצא שום דבר חריג, אבל נראה שהדגימה היתה קטנה ואולי לא מספקת. הצורך בביופסיה חוזרת כעת תלויה במה שראו בבדיקת הקולפוסקופיה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית