שאלה בנוגע לוירוס פפילומה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

14/01/2024 | 16:06 | מאת: מ

פרופ׳ שלום רב, לפני כשנתיים הייתי חיובית לזן 16, בעקבות הבדיקה החיובית והמלצת הרופא חוסנתי בגרדסיל 9 ובדיקות הפאפ שבוצעו לאחר החיסון יצאו תקינות. לאחרונה, שוב חיובית לזן 16 בבדיקת פאפ. לאחרונה נעשתה לי בדיקת קולפוסקופיה, כולל ביופסיות ו ecc. להלן תשובות הקולפוסקופיה והביופסיה: בקולפוסקופיה: אזור המעבר בתעלה מסביב לפי חיצוני אזורים של מטפלזיה קשקשית לא בשלה מוכחים בצביעה בלוגול, נלקחו ביופסיות. חומר לבדיקה: 1. Cervix- 12/6 biopsy 2. Ecc תוצאות הביופסיה: 1. Cervix, 12/6 o’clock biopsy: Exocervical mucosa with no pathologic change. Transformation zone absent, exocervical mucosa only. 2. Endocervix, curettage: Fragments of metaplastic squamous epithelium. רציתי בבקשה לשאול: 1. מה משמעות התוצאות 2. מה מומלץ לעשות? 3. האם לדעתך מדובר בהדבקה חדשה? והאם הכוונה למרות שחוסנתי (חוסנתי לאחר שהבדיקה היתה חיובית) עדיין ניתן להידבק בוירוס? תודה מראש!

1. התוצאה הפתולוגית תקינה ללא כ שינויים טרום סרטניים 2. מומלץ המשך מעקב ובדיקת HPV-PAP בעוד חצי שנה 3.סביר יותר משדובר בהדבקה הישנה מכיון שחיסון לא יעיל כנגד הדבקה ישנה ומאד יעיל כנגד הדבקה חדשה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית