תוצאות לא תקינות פאפ

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

03/12/2023 | 14:08 | מאת: ע

פרופ׳ שלום רב, בת 44. לפני כ 3.5 שנים עשיתי בדיקת פאפ וקיבלתי תשובה חיובית לזן 16 ו cin1 (בדיקת הפאפ הקודמת שבוצעה שנה לפני היתה תקינה). הומלץ לי לקבל את החיסון גרדסיל 9 ולהיות במעקב. בסיום קבלת שלושת מנות החיסון (חצי שנה לאחר הפאפ הלא תקין) בוצעה בדיקת פאפ חוזרת והתוצאה היתה תקינה (שלילי לזן 16). הנחתי שהחיסון עזר לגוף להתגבר על הוירוס. יש לציין שיש לי מחלה אוטואימונית ברקע כך שמערכת החיסון שלי פחות חזקה. מאז, אחת לשנה בוצעו שתי בדיקות פאפ נוספות שיצאו תקינות. לאחרונה עשו לי שוב בדיקת פאפ אך זן 16 חזר להיות חיובי ונרשם בתוצאה: anucleated squamous cells consistent with hyperkeratosis. רציתי בבקשה לשאול: 1. מה משמעות התוצאה ומה המלצתך? 2. האם יתכן שהוירוס הפך לשלילי בעקבות קבלת החיסון? ואם כן האם מותר/מומלץ לקבל מנת דחף נוספת של החיסון? 3. האם זו הדבקה חדשה או שהוירוס נשאר בגוף והתעורר מעצמו? 4. לא קיימתי יחסי מין מלאים בשנה האחרונה אך לאורך כל השנים מדובר באותו פרטנר כך שאם נדבקתי פעם נוספת זה רק ממנו. האם יכול להיות שהוא שוב נדבק ושוב הדביק אותי? 5. האם התעוררות הוירוס אצלי יכולה להיות קשורה לוירוס הקורונה? נדבקתי בקורונה לפני שנה בערך וקיבלתי את זה לא קל (כולל פוסט קורונה). 6. האם קיימת לגבר בדיקת hpv? במידה וכן היכן ניתן לבצע את הבדיקה? מעריכה מאוד את עזרתך! עדי

1. התשובה הפתולוגית תקינה ללא כל עדות לשינויים שתלויים בוירוס 2 החיסון לא מעלים את הוירוס רק מונע הדבקה 3. סביר שזה הוירוס שנשאר בגוף , מכיון שחיסון מונע בסבירות גדולה הדבקה חדשה 4. שוב מכיון שחוסנת זה לא סביר שהוא הדביק אותך 5. לא סביר אבל לא ניתן לדעת 6. לא מקובל לבדוק גברים , אבל אולי רופא עור ומין יכול לעזור

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית