ציסטה בשחלה ותסמינים

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

29/11/2023 | 22:58 | מאת: רחל

אמי(80) ציסטה בשחלה שגדלה עם השנים וכעת 35 מ"מ. לא נשלחה לשום מעקב.לפני כמעט שבוע בסיטי הפנו להערכה גניקולוגית. נמצאה גם לימפאנדנופתיה רטרופירטונאלית ואגניות ומפשעתיות עד 2ס"מ עם עכירות שומן מסביב.חשוד ונחוץ המשך בירור. גם מרגישה לא טוב בחודש וחצי אחרון, אנמיה, קוצר נשימה מידי פעם שמצריך השתעלות כדי לנשום. וצפצופים סחרחורות.(מרגישה פתאום חולשה עצומה שבאה וחולפת )עליה במשקל.נפיחות ברגלים בצקת לא גומתית. נמוש איזור רגיש וקצת קשה בבטן התחתונה מעל ומתחת לטבור. קולונוסקופיה תקינה. הופנינו לביופסיה תחת אולטרסאונד לממצאים החשודים(התור בעוד שבועיים וחצי) ולהערכה ואולטראסאונד גניקולוגי.(תור בעוד שבוע). מאד מודאגת. א.האם יש אפשרות שאין מדובר על ממאירות?(בשחלות או ברחם) ב.האם לדעתך בטווח הזמנים של עוד שבוע/שבועיים וחצי מבזבזים זמן יקר מידי? ג. האם יש משהו שאפשר לעשות בינתים להקל על התסמינים-קוצר נשימה ונפיחות ברגלים? תודה מראש סגורהדפס הודעההצגת שרשור של ההודעה המקורית

א. אין ודאות שמדובר בממאירות ובכלל זה כלל לא ברור שקשור לממצאים ברחם אול בשחלות - ב. מבחינה רפואית המתנה של שבועיים לביופסיה ולאחר מכן עוד המתנה לתשובה לא תפגע בבריאות של אימך אבל ברור שנפשית זו המתנה מורטת עצבים, תבדקו האם ניתן להקדים את הברור ג. במידה והיא מאד סובלת מומלץ בדיקה במיון ובהתאם לממצאים לבדוק אפשרות לטיפול

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית