2 ביופסיות שנלקחו בקולפוסקופיה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

29/11/2023 | 12:05 | מאת: לימור

היי, פאפ HPV 18 ואקסוס עשיתי קולפוסקופיה נלקחו 2 ביופסיות, מצ"ב התוצאות. מה התוצאות אומרות? ומה עושים במקרה כזה? CERVICAL BIOPSY: FRAGMENT OF TRANSFORMATION ZONE MUCOSA SHOWING HSIL ׂCIN2-3 WITH INVOLVEMENT OF ENDOCERVICAL GLANDS בתאור ששלחו לביופסיה היה כתוב: התקבלו מספר קטעי רקמה אפורה בלתי סדירה בנפח כולל 0.5 סמק

הממצאים של הבדיקה הפתולוגית מראים שינויים טרום סרטניים. חשוב להבין שמדובר בתהליך איטי מאד של שנים רבות ממצב זה עד להתפתחות סרטן , אבל בכל זאת מומלץ לעבור ניתוחון קטן שנקרא קוניזציה להסרת האיזור הלא תקין

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית