עזרה בפענוח תוצאות פתולוגיות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

29/10/2023 | 10:45 | מאת: אנונימית

קיבלתי תוצאות בדיקה פתולוגית שנלקחה בעת קוניזציה שעברתי. ואודה מאוד לקבלת עזרה בפענוח התוצאות. high grade squamous intraepitheliel lesion (HSIL/CIN3) with endocervical gland involvement. - קטע מתוך תיאור מיקרוסקופי. אבחנה: T83000, M74008 הרופא המנתח רק אמר לחזור לביקורת בעוד 3-6 חודשים ולא ציין מעבר לכך כלום.

התשובה מראה שאומנם בתכשיר הקוניזציה נמצא מצב טרום סרטני שבגינו עברת את הניתוח לגבי ההמלצות להמשך הן תלויות בגילך, ובתשובה הפתולוגית המדויקת ללא נתונים אלו קשה לי לחוות דיעה בנוסף לרב אנו ממליצים על חיסון כנגד וירוס הפפילומה לאחר הניתוח אם טרם קיבלת

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית