2 תוצאוץ ביופסיה שונות.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

23/09/2023 | 05:02 | מאת: יולנדה

בת 49 ביופסיה ראשונה היפרפליזיה עם אטיפיה הומלץ על כריתת רחם . עברתי גרידה אבחנתית - בגרידה היפרפליזיה בלי אטיפיה . לא ברור האם מדובר בטעות באחד,הבדיקות או שבפיופסיה הראשונה היה חלק קטן נגוע שנכרת. אני נוטלת דופסטון האם יתכן והסיבה לשוני בבדיקות הוא השימוש בדופסטון? האם במצב כזה עדיין ההמלצה לכרות רחם בלי שחלות ודגימת בלוטות , כלומר, האם המצב הזה יכול להפוך לסרטני? אני לא רוצה לקחת סיכון היוח והרחם סיים את תפקידו, מצד שני מדובר בניתוח בהרדמה מלאה עם כל הסיכונים הנלווים. אשמח לדעתך המלומדת

אם אין גורמי סיכון לניתוח כמחלות רקע משמעותיות או סיכון ניתוחי משמעותי בשל ניתוחים חוזרים לדעתי עדיף ניתוח כריתת רחם וחצוצרות בלבד עם שימור השחלות (במידה ואין גורמי סיכון לסרטן שחלה) וגם ספק גדול אם יש צורך בכריתת בלוטות לימפה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית