פוליפ עם ein משוער ברירית הרחם

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

09/09/2023 | 00:38 | מאת: ורד

גילו אצלי בהיסטרוסקופיה - פוליפ עם ממצא (אעפ"י שנאמר לי קודם לכן שפוליפים אינם ממאירים ושולחים את הפוליפ לביופסיה בשביל ההליך הפרוצדורלי. אם כי אצלי נתגלה אחרת. כנראה המקרה שלי נדיר) Endometrial polyp with a focus suggestive but not diagnostic for atypical hyperplasia / endometrial intraepithelial neoplasia EIN Comments The focus suspected for ein does not meet the size criterion of 1 mm and in the proper clinical settings followup samplin recommended ועקב כך המליצו לכרות מיידית את הרחם. מאחר שברצוני לשמר פוריות ביקשתי לא לכרות והומלץ לי על התקן מירנה למשך חצי שנה - היריון ולידה מיד לאחר מכן ואז לכרות את הרחם והחצוצרות בלי להמתין. רציתי לשאול מה הסיכויים שהממצא הזה יעבור מעצמו ללא כל טיפול (בלי כריתה ובלי התקן תוך רחמי) או פשוט לא יתפתח לסרטן/ שהשינויים הטרום סרטניים היו רק על הפוליפ שנכרת? כמה שנים יכולה אשה להיות במצב טרום סרטני ברירית הרחם מבלי שהמצב יתפתח לסרטן? לא הבנתי לפי הניסוח הזהיר של תוצאות הביופסיה האם הפתולוגיה מצביעה על שינויים טרום ממאירים ודאיים או שהשינויים הללו אינם בגודל המתאים הנדרש לזיהוי מיידי?

הסיכוי לממאירות קיים אבל אינו מסוכן מכיון שעל ידי מעקב וטיפול נכון ניתן להיות בטוחים שתהי בריאה למרות זאת לא מומלץ להימנע מהתקן הורמונלי מכיון שלמרות שיש סיכוי סביר שהמצב לא יחזור ולא יתקדם לסרטן לא שווה לקחת את הסיכון כל עוד רוצים לשמר את הרחם

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית