טרום סרטן וכריתת רחם בחרדות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

07/09/2023 | 22:35 | מאת: אלין

עקב דימימים עברתי ביופסיה שהתוצאה תאים עם אטיפיה היות והסכמתי על כריתת רחם אבל לא שחלות הומלץ על גרידה בהרדמה כללית לפני הניתוח. האם קיים סיכוי גבוהה שבגרידה יתגלה סרטן / סרטן מתקדם או שניתן בדרך.כלל לסמוך על תוצאות ביופבסיה פיפל? האם יש צורך גם בבדיקת פאפס? אבדת עצות

קצת קשה לענות ללא מידע נוסף כגילך . משקלך ? ממצאים באולטרסאונד אבל באופן עקרוני הרצון שלך לשימור השחלות הוא נכון וומכיון שפיפל לרב הוא מדויק אז הסיכון שיתגלה סרטן הוא לא מאד גבוה (20-30%) כתלות בנתונים האישיים שלך בדיקת פאפ לרב דרושה אך איננה קשורה למצב ברחם

08/09/2023 | 15:02 | מאת: אלין

ראשית תודה על תשובתך ותגובתך המהירה, לא מובן מאליו בת 49 , באולטרסן רירית עווה שאלה נוספת , האם יתכן שיתגלה פתאום סרטן מופשט אם בביופסיה זה רק אטיפה? אני לפני חתונה של הילדה ומפחדת שאצטרך טיפולים

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית