זנים hpv….

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

31/08/2023 | 15:56 | מאת: מאיה

שלום רב ד״ר!! בהמשך לשאלתי לגבי יבלות ויראליות בכפות ידיים. ענית שהזנים שונים, אך קראתי מאמר ,והופיע שישנם זנים שגורמים גם ליבלות באיבר המין (קונדילמות) וגם יכולות להימצא בידיים ובאיזורים נוספים בגוף. לדוגמה זני -57,27. וגם שוטטתי במאמרים נוספים(לא יודעת אם אמינים) והופיע שזן 26 הוא זן שגורם ליבלות מסוג ורוקה וולגריס, אך לפי הבנתי זה זן שמסווג בסיכון גבוה. אז מהיכן הדיסוננס?האם המידע על זן 26 אמין ומוכר?תודה רבה!!

נראה לי שאת בקיאה יותר ממני במאמרים השונים על זני HPV וכפי שאמרת בספרות הרפואית המדעית ובטח בספרות "הרגילה" לא כל מה שכתוב הוא נכון וכדי להבין זאת צריך לצלול עמוק לתוך כל מאמר ומאמר ולהבין מה מקור המידע בעבודה הרוטינית שלנו אנו עוסקים בכ 15 זנים בסיכון גבוה ויש עוד עשרות זנים שלא נחשבים כאלה או שפוטנציאל הסיכון שלהם לא ברור לחלוטין

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית