שאלה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

06/08/2023 | 13:08 | מאת: לינה

שלום דר מאוד מבולבלת לאחר שקראתי וראיתי דעות שונות ומשונות משלל רופאים. אשמח לתשובתך ודעתך.. כאשר וירוס הפפילומה חולף באופן ספונטני ומערכת החיסון מתגברת עליו, האם הוא נעלם לגמרי ואין סבירות שיכול להתפרץ שוב?( בהנחה שאין הדבקה חדשה)!! או שהוא נשאר רדום אך ברמה שאיננה מדידה בבדיקות ,ויכול להתפרץ בשנית ? תודה רבה!!

מקובל שכאשר בדיקת PCR לוירוס הפפילומה שזו הבדיקה המקובלת היא שלילית הישנות של הוירוס היא מהדבקה חדשה ולא התעוררות של הוירוס הרדום

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית