כריתת רחם.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

06/08/2023 | 13:02 | מאת: רינה

שלום לך ד״ר בת 35 שלושה לידות סובלת באופן תמידי מדימומי וסת כבדים, אנמיה וכו׳. נשקלה אופציה לכריתת רחם וצוואר רחם על מנת לשפר איכות חיים מכוון שסיימתי את עניין הילודה. שאלתי היא אליך - האם לאחר כריתת רחם וצוואר רחם עדיין צריך להמשיך בבדיקות סקר/ פאפ ועדיין יש סיכון להתפתחות צוואר הרחם? או שזה יכול להיות דווקא מניעתי? אשמח לתשובתך

במידה וצוואר הרחם נכרת עם הרחם (מה שקורה במרבית המקרים) ו בדיקת סקר קודמות כ PAP ו/או HPV היו תקינות בעבר, אז אין סיכון לסרטן ואין צורך בהמשך בדיקות סקר לסרטן צוואר הרחם

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית