שאלה אחרונה, תודה לך!!

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

30/06/2023 | 10:26 | מאת: נוי

תודה על התייחסותך ד״ר נכבד. אך כדי להבין היטב, במידה וסימני הדלקת שצויינו אצלי בתשובה היו קשורים להדבקה בhpv,בביופסיה היה מצויין זאת? ביופסיה תדע להבדיל בין דלקת חסרת משמעות לבין דלקת שנגרמה מזיהום בוירוס? הרופא אמר לי שלא תמיד ,ולא הרחיב. רופאה אחרת אמרה לי שכן יהיה אפשר לזהות בביופסיה. חשוב לי לדעת מה דעתך? חשבתי שביופסיה היא הבדיקה הכי מדויקת והכי אבחנתית במקרים אלו.

כפי שכתבת הביופסיה היא המדויקת ביותר סתם דלקת נקראת INFLAMATION וזה חסר משמעות ושינויים בעקבות HPV נקראים דיספלזיה (DYSPLASIA ) והפתולוג יודע לאבחן ביניהם בצורה מדויקת

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית