ביופסיה.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

28/06/2023 | 20:35 | מאת: נוי

ד״ר נכבד ,תודה שענית לי אבל נראה לי שהחסרתי כמה פרטים אז אני מחדדת שוב. קצת ארוך אבל באמת אשמח להתייחסות אחרונה בנושא זה. קצת רקע, בת 29. פלוס 2 ילדים. הסיפור התחיל לפני *שנתיים וחצי* לאחר לידת בני היה לי דימום לאחר יחסים. עשיתי פאפ ( *בשיטה הישנה* ללא בדיקת נוכחות הוירוס אלא רק בדיקת תאים) והפאפ יצא תקין. לנוכח הדימום שהיה הרופאה החליטה לשלוח לקולופוסקופיה, סיכום הבדיקה- אקטורפיון, ללא סימני דיספלזיה, נקלחה דגימה של הצוואר והתעלה. תשובת הביופסיה - ‏Small fragements of inflamed endocervical mucosa הרופאה אמרה שזה תקין וזה סוג של ״דלקת כרונית״אם הבנתי נכון. המשכתי בדרכי…והיום כלאחר שנתיים מהסיפור פתאום הבנתי שלא ממש התעמקתי בעניין. וצצות לי חששות בעיקר כי אני נורא חרדה מכל עניין הhpv.קראתי והבנתי שוירוס הפפילומה יכול לגרום לשינויים דלקתיים, איך אוכל לדעת שהדלקת היא לא על רקע hpv? במידה וכן, היה איזכור לכך בתשובת הביופסיה? ( הרי הפאפ שלקחו לי בזמנו אינו בדק את נוכחות הוירוס). והבנתי שלא תמיד ביופסיה תדע להבדיל בין דלקת רגילה לדלקת על רקע הנגיף. מה אפשר להסיק מתשובת הביופסיה שלי? במידה ולא ידעו את גורם הדלקת היו מציינים זו בתשובה?תודה!!!

אין קשר בין שינויים דלקתיים חסרי כל משמעות לשינויים הנגרמים על ידי HPV אם את כל מדואגת למרות שלפי כל מה שתיארת אין לכך סיבה אז תבצעי בדיקת HPV ואם היא תהיה שלילית תוכלי להירגע

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית