שאלנ.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

27/06/2023 | 19:08 | מאת: מירי

שלום. שאלה שמעניינת. ידוע שבדיקות פאפ היום הן חדשניות, אשר בודקות את נוכחות hpv. ובמידה וחיובי,אז על אותה בדיקה בודקים אם חלו שינויים בתאים. שאלתי היא - אם חלה הדבקה בוירוס , והוא חלף אחרי שנה(ידוע שבדיקות פאפ עושים כל 3 שנים) אך התחיל לעשות שינוים בתאים,ואז באים לפאפ שגרתי והבדיקה מראה שלילי לנוכחות הוירוס, הרי הוא כבר חלף, אז מין הסתם שאם שלילי לא יבדקו את התאים , אך בינתיים השינוים חלו ומתקדמים.. והוירוס כבר חלף,אז איך בעצם אפשר להעלות על שינויי התאים?

אם הוירוס נעלם בעקבות פעילות המערכת החיסונית של הגוף אז השינויים בתאים לא ימשיכו ואפילו בעזרת מנגנוני התיקון יחזרו לנורמה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית