דימומים ואקטרופיון………………….

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

20/06/2023 | 15:36 | מאת: נגה

שלום אשמח לדעתך בת 32 אחרי לידה שניה בהריון החלו דימומים לא מוסברים במיוחד במגע עם צוואר הרחם (גם בהריון הראשון היו דימומים לא מוסברים שפסקו עם הלידה). נצפה אקטרופיון מדמם בהריון. עשיתי פאפ ויצא hpv שלילי בקולפוסקופיה אחרי הלידה נצפה פוליפ אנדו צרביקלי שהוסר ועדיין מחכה לתשובות פתולוגיה. כמו כן היה אקטרופיון. מאז הוצאת הפוליפ היו שני אירועי דימום קלים (דימום כמעט בלתי נראה) - האחד אחרי יחסים (פעם ראשונה שקיימתי יחסים מזה זמן רב ולכן מניחה שהדימום קשור למגע) ופעם שניה אחרי פורקן מיני (פעם ראשונה שלאחר פורקן מיני היה דימום). שני אירועי הדימום הנ״ל היו סביב מחזור (יום אחרי שהמחזור הסתיים וביום שאני אמורה לקבל מחזור). האם יתכן שאקטרופיון יגרום לדימום אחרי פורקן מיני ללא חדירה? האם יש קשר בין הדברים או שהסביר הוא שהדימום הוא מחזור או סיבה אחרת? (אולטרסאונד אצל רופא נשים יצא תקין לגמרי ב״ה) תודה מתוסכלת מהדימומים האלה

20/06/2023 | 18:41 | מאת: נגה

מעדכנת שהתקבלה תוצאה תקינה של הפוליפ ב״ה

20/06/2023 | 20:47 | מאת: נגב

אציין שהדימום נראה חיצוני (בהתחלה היה כמו הפרשה עם קצת דם ועכשיו אני נוגעת בפתח הנרתיק עם נייר ויש נקודת דם) בקולפוסקופיה הרופא אמר שהוא רואה כלי דם בולט אם זה רלוונטי יכול להיות שזה כלי דם שנפתח במגע באיזור או מסביב לו? האם מטריד? תודה וסליחה על ריבוי השאלות

אם הדימום אינו קשור לוסת וקשור ליחסים זה יכול להיות מאקטרופיון צריך קצת סבלנות לאחר כריתת הפוליפ ואם הדימום יימשך וגם קולפוסקופיה תקינה יהיה אפשר לשקול צריבה חוזרת

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית