שאלות.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

19/06/2023 | 16:42 | מאת: מאי

לום דר מס׳ שאלות שמענינות אותי בנוגע לנגיף. תודה על המענה 1.האם כל הדבקה בוירוס תגרום לשינוי קוילוקצוטיזיס? 2.האם קוילוצוטיזיס נכלל במושג ״דיספלזיה״? 3.האם כל הדבקה בנגיף תביא לשינוי בתא ? ואם לא ,אז איך יודעים שישנו הנגיף?הרי בקולופוסקופיה ופאפ בודקים תאים שעברו שינוי… 4.האם חוץ משינוים טרום סרטניים וקוילוקצוטיזיס ישנם עוד שינוים שהתאים עוברים עקב ההדבקה? 5. במידה ויש שינוים דלקתיים בצוואר הרחם, האם הביופסיה תוכל להגיד האם זה על רקע hpv? תודה רבה…

1. כן 2. זה מצב טרום דיספלזיה 3. לא כל הדבקה גורמת לשינויים בתאים ואפילו אפשר להגיד שרק בחלק קטן ממקרי ההדבקה נגרמים שינויים את קיום הוירוס לא בודקים על פי שינויים בתאים אלא בבדיקת מעבדה אחרת שנקראית PCר 4. לא 5. אין קשר בין שינויים דלקתיים לשינויים שקשורים בהדבקה ב HPV

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית