עזרה בהבנת תשובת MRI אגן

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

19/06/2023 | 12:33 | מאת: ואלואל

שלום ד"ר,אמי קיבלה פיענוח MRI אגן ונורא נלחצה שיש ממצאים שאנחנו לא מבינים מהם. התור שלה לרופא מאוד רחוק ואני אשמח להבין האם יש מקום לדאגה או להקדמת התור?.. פיענוח:מצב לאחר תיקון בקע מפשעתי עם רשת וסיכות מתכת (טאקרים). כפי שהודגם ב-CT, בצמוד לרשת באגן משמאל, בין טאקרים, מודגמת קולקציה הטרוגנית בקוטר כ2.6- ס"מ ובמשרעת קרניוקאודלית של 8.3 ס"מ (201-10) עם הסננת שומן קלושה סביב, פחות בולטת מאשר ב-CT. דופן עדינה סביב הקולקציה. ללא גושים לאורך הליגמנטים העגולים. ממצאים בעלי אות נמוך בשתי השחלות, בקוטר עד 2 ס"מ מימין, עם האדרה מינימלית, כנראה פיברומות או פיברותקומות. שרירנים ברחם, עד קוטר 2.1 ס"מ. ללא לימפאדנופתיה באגן. ללא נוזל חופשי. כיס השתן ללא ממצא מיוחד. סעיפים לאורך הסיגמה, ללא סימני דלקת חריפה.

מבחינה גינקולוגית ממצאים קטנים ולא משמעותיים מאד ברחם ובשחלות, מומלץ להשלים אולטרסאונד גניקולוגי וחוץ מזה ממצא שכנראה קשטר לניתוח בקע שעברה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית