Hpv ................

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

12/06/2023 | 21:27 | מאת: אלמונית

מי בסיכון להידבק בhpv?כל אחד? האם הןירוס הזה קשור למחלות אחרות? הבנתי ש80 אחוז מהאוכלוסייה שפעילה מינית נדבקת בזה חלק בזנים המסוכנים וחלק בזנים הנמוכים

זני הוירוס HPV מאד נפוצים וגם מאד מדבקים ולכן אומנם כ 80% מהנשים (וגם הגברים) נדבקים במהלך החיים ברב במקרים הוירוס או נעלם או לא עושה שום דבר אבל חשוב להיות במעקב כי בחלק קטן מהמקרים יכול לגרום למצבים טרום סרטניים וסרטן בעיקר בצוואר הרחם אבל גם בנרתיק בפות באנוס ובלע

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית