בדיקת hpv ופאפ-משטח צוואר הרחם פעם ראשונה חרדות

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

10/06/2023 | 20:20 | מאת: אלמונית

היי לפני 20 יום הלכתי לרופאת נשים אחרי שנים שלא הייתי שם מהפחד להיבדק היא בדקה אותי וגינאלית ועשתה לי גם אולטרסאונד וגינלי והכל היה תקין בנוסף לקחה לי משטח מצוואר הרחם של hpv ופאפ אני ממש בלחץ בהמתנה לבדיקות כמה זמן זה עלול לקחת ומה אומרות התוצאות כני ממש בחרדה אני לא ישנה בלילה האם זה בדיקה מפחידה?אציין שאני בת 37 וזאת הפעם הראשונה שעשיתי פאפ ולכן אני בחרדה מאז אותו יום קוראת בגוגל על זה וחושבת על הגרוע מכל אני ממש מבוהלת ומפוחדת איך מקבלים ומתי בקופת חולים כללית?אני לא רגועה ולא ישנה טוב

התשובה מגיעה לאחר בערך חודש ואין לך מה לחשוש טוב שעשית אותה כי אם זה יהיה תקין תוכלי להירגע ואם תהיה בעיה תשמחי שטוב שביצעת אותה ואז על ידי מעקב נכון תמנעי מסיכון לסרטן בעתיד

12/06/2023 | 21:03 | מאת: אלמונית

תודה על המענה המהיר והמרגיע.אני פשוט נלחצתי כי קראתי שמחצית מהנשים שיש להם סרטן צוואר הרחם לא נבדקו מעולם ובגלל שלא נדבקתי מעולם אני לחוצה מאוד גם בגלל גילי 37

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית