קולופוסקופיה.

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

07/06/2023 | 01:08 | מאת: לירון

הי. בעקבות דימומים עברתי בדיקת קולופוסקופיה, בבדיקה הרופא לקח ביופסיה , ששאלתי לאחר מכן מדוע לקח ואם הכל תקין , אמר לי שאין ממצא חשוד אבל לקח בכל זאת למען הסר ספק, שהצצתי בדף של הבדיקה שמצורף לדגימת הביופסיה ראיתי שמצויין שיש אקטורפיון ואין ממצא פתלוגי או משהו כזה. מדוע בכל זאת לקח ביופסיה? האם לקיחת ביופסיה זה לא במקרה שרואים ממצא חשוד?אשמח לתשובה:)

אקטרופיון זה ממצא תקין שלא דורש ביופסיה לרב רק אם יש ממצא חשוד או ספק חשוד לממצא טרום סרטני מבצעים ביופסיה אבל לפעמים כתלות בבדיקת ה PAP המקדימה(שלא פרטת והיתה כנראה הסיבה לקולפוסקופיה) לוקחים ביופסיה אקראית

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית