דימום אחרי יחסים……..

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

31/05/2023 | 17:38 | מאת: נגה

שלום חודשיים אחרי לידה בהריון החלו לי דימומים במגע בצוואר הרחם כנראה בגלל אקטרופיון בדיקת hpv תקינה קולפוסקופיה תקינה- נצפה אקטרופיון (למיטב זכרוני לא דימם במגע) והיה פוליפ קטן (0.3 סמ אנדו צרביקלי) שהוצא לבדיקה ועוד אין תוצאות. לא נצפו תאים סרטניים או טרום. אתמול בערב קיימתי יחסים ועכשיו היתה הפרשה דמית קלה מאוד. האם עלול להעיד על ממאירות של הפוליפ חלילה??? האם הדימום נובע מהאקטרופיון (שדימם במגע בהריון אבל למיטב זכרוני אח״כ לא דימם במגע)? האם יש קשר בין זה לבין הפוליפ? מאוד לחוצה ואודה להרגעה תודה

02/06/2023 | 12:08 | מאת: נגה

הרופא המטפל אמר לי בעקבות הדימום להגיע שוב לקולפוסקופיה כי אולי ניתן לראות ממצאים שהיו מוסתרים בעקבות הפוליפ… מה הסיכוי לכזה דבר והאם מדובר על ממצאים מסוכנים חלילה? הפוליפ יצא מתוך התעלה ככה שלא ברור לי מה יכול היה להסתיר… לא יותר סביר שהדימום מהאקטרופיון?

ממש לא נראה לי שעשיש מקום לדאגה מכיון שבדיקת ה HPV היתה שלילית וגם מכיון שפוךיפים שפירים בצוואר הרחם הם מאד שכיחים עם סיכון אפסי לממאירות כפי שכתבת הסביר ביותר שהדימום קשור לאקטרופיון ולכן לא נראה לי שיש מקום לחשש

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית