טיפול ברירית רחם עבה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

28/05/2023 | 01:09 | מאת: אוליביה

שלום וברכה דוקטור, אני בת 46 לא מעוניינת ללדת יותר. שנה וחצי אחרונות סובלת מרירית רחם מעובה. נעשו 2 בדיקות פיפל בהפרש של שנה שתיהן תקינות. לפעמים אין ווסת תקופה ארוכה ואז נוטלת פרימולטנור כדי לקבל ווסת. לפעמים דימומים לא סדירים כולל קרישי דם גדולים ורק עם פרימולטנור הדימומים האלו נפסקים. הרופאה מתעקשת על מירנה ואני מתעקשת שלא כיוון שבעבר זה גרם לי לבעיות קשות של דימומים לא סדירים ואני שומרת נידה. יש דרך אחרת לטפל בתופעה חוץ ממירנה? אבלציה? כריתת רחם? להישאר כך עד שיסתדר מעצמו? יש בדיוק נוספות שכדאי לעשות? נמאס כבר שנה וחצי לסבול ללא פתרון יעיל תודה לך

רירית עבה כשלעצמה איננה בעיה אלא הדימומים הלא סדירים שמצביעים על מחזורים ללא ביוץ אין צורך במקרה שכזה בכריתת רחם או אבלציה ותחילף למירנה זה לקחת בכל פעם שיש איחור (נניח של שבועיים) לקחת פרימולוט נור ל 5 ימים לגרום לדימום ויסתי ולא להמתין מעבר לזאת כי אז גם הדימומים יהיו חזקים , ולא סדירים וגם יהיה יותר סיכון לפתולוגיה ברירית הרחם

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית