פוליפ בצוואר הרחם…..

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

10/05/2023 | 13:53 | מאת: נעמה

שלום ילדתי לפני 8 שבועות. בת 32. במהלך כל ההריון הפרשות דמיות, חלקן במגע וחלקן ספונטניות. לא דיממתי לפני כן ביחסים או בין וסתות. נצפה אקטרופיון מדמם במהלך ההריון. עשיתי פאפ שטרם חזר לאחר הלידה. עשיתי קולפוסקופיה פרטית היום. לא נצפו תאים טרום סרטניים או סרטניים ברוך השם. נצפה אקטרופיון ופוליפ אנדוצרביקלי בקוטר 0.3 ס״מ בדופן אחורית של צוואר הרחם. הפוליפ הוסר ונשלח לבדיקה (לאחר שהרופא הציע גם אפשרות של מעקב בלבד אבל המליץ להסיר) אני ממש מודאגת וחרדה בגלל הפוליפ. מה הסיכוי שחלילה נובע ממשהו מסוכן בהינתן הדמם במגע?? (שכנראה נובע מהאקטרופיון להבנתי - לא ברור אם הפוליפ גם דימם במגע) מה הקשר בין בדיקת הפאפ לפוליפ? (הרופא אמר לעדכן אותו בפאפ) האם יש קשר בין האקטרופיון לפוליפ? אשמח לכל הרגעה כי אני ממש לחוצה תודה

11/05/2023 | 09:45 | מאת: נעמה

אציין שיצאתי שלילית לזנים מסוכנים בבדיקת hpv מלפני שבועיים ב״ה. האם יש לכך משמעות לפוליפ ולסיכון הכרוך בו?

פוליפ בצוואר הרחחם יכול לגרום לדימום כמו גם אקטרופיון אבל לשניהם אין כל משמעות רפואית במיוחד לאור זאת שתוצאת ה HPV יצאה שלילית ותקינה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית