דימומים בעיקר בתנוחה מסויימת שכואבת- אקטופריון מדמם+קשר למחזור?

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

29/04/2023 | 20:34 | מאת: לורן37

שלום פרופ' אלון בן אריה, בת 37 רווקה ללא ילדים, בעלת אקטופריון קטן שכנראה הוא הגורם לדימומים ביחסי המין. שאלה- 1. במידה ומקיימים יחסי מין כמה ימים לפני קבלת מחזור ופתאום בזמן היחסים יש דימום, הוא יכול להיות קשור למחזור? דימום של מחזור שאולי היחסים גרמו לזירוזו? ממש כמה ימים לפני? שואלת כי כל פעם ביחסי המין שבוע לפני מחזור- יש דימום. וגם קרה 10 ימים לפני מחזור שהיה דימום. הייתכן? דבר נוסף- שמתי לב שהדימום הנ"ל קורה בעיקר בתנוחה מסויימת(דוגי סטייל) וגם תנוחה זו כואבת לי יותר ומרגישה בה בזמן החדירה סוג של כאב שנוגע כנראה באקטופריון לדעתי כי אז קצת שורף לי וכואב לי בחיכוך אזור מסויים פנימה בצד ואז פתאום היה באמת הרבה דם! אציין בנוסף שאני לא מקיימת יחסי מין באופן קבוע.. מדובר על יחסי מין פעם בחודש/חודשיים. אז אימי אמרה לי שאולי שאין יחסי מין קבועים, זה פשר הדימום? תודה מתנצלת על כל השאלות אך אשמח ממש לתשובות עליהן. תודה רבה שבוע טוב.

בכל דימום שקשור ליחסים מומלץ לבצע בדיקת רופא/ה נשים ו בדיקת פאפ לגבי כאבים זה בודאי לא קשור לאקטרופיון ומומלץ להיבדק על מנת לברר האם יש לכך סיבה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית