דימומים אחרי לידה….

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

27/04/2023 | 19:36 | מאת: נועה

שלום אני 6 שבועות אחרי לידה. במהלך ההריון הנוכחי והקודם סבלתי מהפרשות דמיות כל ההריון. בהריון הראשון לפני 3 שנים הדימומים לא היו קשורים במגע עם צוואר הרחם אלא ספונטניים, ובהריון האחרון היו דימומים ספונטניים ודימומים גם אחרי בדיקות וגינליות ומגע בצוואר הרחם. בהריון האחרון נצפה אקטרופיון שלדברי הרופאים הוא מקור הדימום במגע. כשאני לא בהריון, לא סובלת מדימומים בין וסתיים או דימומים אחרי יחסים והוסת מאוד סדירה. עשיתי פאפ לפני 3 שנים וחצי שיצא תקין. לאחר הלידה היו לי דימומים כ3-4 שבועות שפסקו. לפני כמה ימים החלו לי הפרשות קלות עם מעט מאוד דם טרי. מהיכרותי עם גופי אין המדובר בווסת. היום הייתי אצל רופאה שלקחה פאפס. אמרה שהצוואר נראה בסדר גמור ושאין אקטרופיון, והצוואר לא דימם במהלך הבדיקה. לאחר הבדיקה היתה לי הפרשה דמית, דומה למה שהיה בתחילת השבוע, מה שגורם לי לחשוד שגם הדימומים מתחילת השבוע הם מהצוואר. הרופאה אמרה שאולי הדימומים מביוץ… אני מאוד מאוד מודאגת והפאפ אמור לחזור רק עוד חודש. אם אין אקטרופיון ממה עוד יכול להיות הדימום??? האם נורמלי שיש הפרשות דמיות כאלה אחרי לידה? אולי זה הורמונלי?? מה זה יכול להיות? כבר מיואשת יש לי בדיקת קולפוסקופיה פרטית עוד 10 ימים ועד אז נורא דואגת (הרופאה לא המליצה על הבדיקה הנ״ל). תודה

29/04/2023 | 21:05 | מאת: נועה

בת 32

לא נשמע שיש כל סיבה לדאגה ובכל מקרה מומלץ לברר את בדיקת הפאפ ולבצע קולפוסקופיה

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית