עליית בטא לאחר גרידה הריון מולרי

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

24/09/2022 | 21:38 | מאת: נולי

שלום, לפני כשבוע עברתי גרידה בשבוע 9 בחשד להריון מולרי עקב בטא מעל 200,000, הפסקת דופק העובר ושחלות נושקות עם ציסטות. יום לאחר הגרידה- בטא ירדה ל-8300. בבדיקת בטא שבוע לאחר מכן- עלתה ל-25,000. באולטראסאונד השחלות גדלו אך לא נראה ממצא ברחם, פרט לרירית מעט מעובה. ב-ct שבוצע אין עדות לגרורות מרוחקות וגם לא לממצא ברחם. עדיין אין תשובת פתולוגיה לאישור סופי שזה הריון מולרי. -האם כנראה מדובר בהריון מולרי חלקי (כי היה דופק בשבוע 7)? - האם יש סיכוי שהבטא עלתה ותרד בהמשך ללא כל טיפול? -מה הטיפול המקובל? האם מתותרקסט למרות שבct לא רואים ממצאים? האם נדרש לחכות לתשובה הפתולוגית או כדאי להתחיל טיפול בהקדם? - אם לא ראו ממצא ברחם בus החוזר, האם גרידה חוזרת זו אופציה? אין סיכון בגרידה שבוע אחרי שבוע? - כמה זמן נדרש להמתין לפני כניסה להריון אחרי התאפסות הבטא עם מתותרקסט? תודה ושנה טובה

חשוב כמובן לקבל תשובה סופית אבל אם הבטה ימשיך לעלות גם ללא תשובה פתולוגית צריך לשקול טיפול במטוטרקסט כמובן אם יש חשד לשארית אז הפיתרון בטרם טיפול זה ריקון רחם חוזר שאיננו מסוכן אם אומנם מדובר בהריון מולרי שטופל במטוטרקסט מומלץ המתנה של לפחות חצי שנה והמחמירים ימליצו שנה בטרם הריון נוסף

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית