הודעה מתוקנת- רירית רחם עבה ולא יורדת

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

25/04/2022 | 17:02 | מאת: הילה

שלום דוקטור בת 45, לפני 3 חודשים לאחר איחור בווסת, הלכתי לרופאה לבדיקה ושם התגלתה רירית רחם 18 מ"מ. ניתנו כדורי פרימולטנור להבאת הווסת, הווסת הגיעה והרירית נשארה עבה. נלקח פיפל, תוך כדי המתנה לתשובות הבדיקה החלו קרישי דם גדולים להיפלט מהרחם. הרופאה נתנה פרימולטנור שהפסיק את הקרישים ובמקביל הגיעה תשובת הפיפל והיא תקינה. אני עדיין לוקחת פרימלוטנור (למעלה משבועיים) והגעתי היום לרופאה לביקורת. נמצא כי רירית הרחם סדירה אך התעבתה עוד והגיעה ל- 20 מ"מ . הרופאה שלי די אובדת עצות. אמרה שזה ממש לא תקין רירית כזו. ביקשה שאפסיק עם הפרימולטנור כדי שתגיע ווסת ואז שוב לעשות אולטראסאונד. אני נמצאת בסיוט הזה כבר כמעט 3 חודשים. האם יש לך רעיון מדוע עובי הרירית לא יורד למרות2 סבבים של פרימולוטנור? מצד אחד מאד מרגיע אותי תשובת הפיפל ומצד שני אני כבר 3 חודשים בתוך סיוט שלא נגמר. הרופאה שוללת פוליפ ולא רואה צורך בהיסטרוסקופיה. אני אגב בעלת היסטוריה לפני 10 שנים של cin 3 וקוניזציה . במעקב צמוד והכל תקין כולל hpv תקין. לא חושבת שיש קשר ובכל זאת מעלה את העניין. אשמח לחוות דעתך תודה רבה

כפי שכתבת מכיון שבדיקת הפיפל תקינה אז אין כל מקום לחשש, וגם כפי שציינת אין קשר לקוניזציה שעברת בעבר. במידה והמחזור החודשי מסתדר ללא דימומים חזקים וחריגים (עם או ללא תוספת קבועה למספר חודשים של פרימולוט נור), אז אין כל משמעות לעובי רירית הרחם באולטרסאונד. במידה ודימום חזק או לא סדיר נמשך אז יש מקום להיסטורסקופיה ובהתאם לתוצאות לשקול טיפול

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית