עובי רירית וציסטות בשחלה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

04/02/2022 | 07:26 | מאת: אביבית

שלום רב, בת 44, 4 לידות תקינות, לפני 9 שנים קוניזציה בעקבות cin3 במעקב כל שנה כולל פאפ וקולפוסקופיה. לרוב המחזורים קצרים (24 יום), עם כתמים שנמשכים 5-7 ימים ואז ק לת ווסת. החודש עברו 35 ללא ווסת ולכן פניתי לבדיקה שבה נמצאו 2 ציסטות בשחלה הימנית בגודל 34 מ"מ ו-11 מ"מ. עם רירית סדירה בעובי 2 מ"מ. עקב הממצאים נשלחתי לבדיקת דופלר. היום, 4 ימים אחרי הבדיקה, אכן הלכתי לבדיקת א"ס דופלר ושם הרופא אמר שהציסטות פשוטות ושהודגמה באחת מהן זרימה דלה בדרגה 1 בהיקפו ושאין צורך בטיפול בהן. אולם רירית הרחם 17 מ"מ עם מספר חללים ציסטים בתוכה. הומלץ על דגימת חלל הרחם. שאלתי היא: הייתכן שבארבעה ימים כך התעבתה הרירית בצורה כזו משמעותית? אם כן, האם יש מצב שמדובר בתהליך ממאיר? הרופא ממש הזהיר אותי ללכת ולעשות את הבדיקה מחלל הרחם וזה פשוט הלחיץ אותי. מה אומר עובי רירית כזו?

04/02/2022 | 08:21 | מאת: אביבית

אשמח לתגובתך

את צודקת וזה אומנם לא הגיוני שרירית גדלה תוך מס ימים מ 2 ממ ל 17 ממ, לכן ייתכן שאחת הבדיקות לא היתה מדויקת אבל מכיון שיש איחור בוסת ורירית מעובה , מומלץ לחזור על הבדיקה לאחר הוסת (אולי תזדקקי לטיפול הורמונלי קצר לגרימת) הוסת אם הרירית תישאר מעובה לאחר הוסת ייתכן ויהי צורך לעשות דגימת הרירית לרב רירית מעובה קשורה לחוסר איזון הורמונלי

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית