רירית עבה ומתן שתן תכוף כואבים באזור הנרתיק ודם

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

21/12/2021 | 03:48 | מאת: אסי

שלום, לא יודעת ממה להתחיל לפני כשנתיים, הרופאה טענה שהרירית שלי עבה בגודל 12.5 וזה סימן לטרום סרטן, על מנת להקטין את הרירית קיבלתי בחצי השנה הראשונה 2 זריקות חיסון של דפי פרוברה ואחכ התקן תוך רחמי מירנה הורמונלי, מאז שהתחלתי את הטיפולים אני סובלת ממתן שתן תכוף שפוגע לי באיכות החיים, אני לא ישנה, לא מצליחה לעבוד בעבודה רציפה, אני עצבנית, אין לי חיי חברה. אני בבית כל היום וכל הלילה צמודה לשירותים, עשיתי תרביות שתן ופעמים ציסקופיה ויצא תקין ללא ממצאים לדלקות או לחשד לגידול בשלפוחית השתן. בחודשיים האחרונים יש לי כאבים באזור הנרתיק צריבות ודקירות שגורמות לאי נוחות ולמתן שתן תכוף. וגם מלווה בדם מאזור הנרתיק. לאחרונה גם גילתי שומן מתחת לעור באזור הפות כשמרקם העור מחוספס. מה עלי לעשות האם במצב של רירית עבה עדיף לעבור גרידא/ניתוח להסרת הרחם /או להשאר עם התקן? פשוט לא יודעת מה לעשות חשבתי שהתקן אמור לפתור את כל הבעיות. איזה בדיקה אני צריכה לבקש שתתן תשובות לכל הבעיות המוזכרות? Ct pat,ct, MRI. עד עכשיו הרופאה שלי לא שלחה אותי לאף בדיקה מהבדיקות הללו וגם לא בדיקת דם למרות שאני סובלת ואני מעדכנת אותה לגבי כל הבעיות. היא שלחה אותי פיזיוטרפיה, בדיקת אולטרא סאונד,כדורים ומשחות למינהם בפיופסיה. אך עדיין לא מבינים מה מקור הדם ומה הפתרון למתן שתן תכוף מאז הטיפול הוגנאלי. איזה בדיקות מומלץ לרופאת והגינקלוגית על מנת שתאבחן שאין לי סרטן רחם. האם רירית דקה מעידה שאין סרטן ברחם שכן מאז ההתקן בבדיקות us גניקולגי מראה שהרירית דקה 5. בתחילת הטיפול הוצא לי לעשות גרידא של הרירית על ידי רופא אחר האם זה עדיף על ההתקן? כי הרופאה המטפלת שלי התנגדה ואמרה שעדיף ההתקן. מה גרידא האם זה ניתוח להסרת הרחם? אנא עזור נא לי להבין את המחלה שלי.

עם מירנה ורירית דקה הסיכוי לסרטן רירית הרחם קלוש וללא קשר נשמע שאת סובלת משלפוחית שתן רגיזה לצערי מעל דפי האינטרנט קשה לי לעזור לך מעבר לכך

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית