קוניזצייה-ללא ממצאים חד משמעיים

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

26/10/2021 | 07:38 | מאת: קוניזצייה

3 שנים בדיקת פאפ לא תקינה פפילומה לא זנים אלימים, -לא מפורט אילו.קולפוס' וביופסיה תעלת צוואר הרחם וצוואר הרחם תקינות.הומלץ לי על קוניזציה מחשש שיש ממצאים שלא רואים נמשך שנים+גיל. אני בת 47 ללא ילדים ,מודעת לגילי אך לא רוצה למנוע אפשרות ללדת.האם ממליץ על קוניזצייה למרות שאין ממצאים חד משמעיים והאם זה ימנע אופצייה להחזקת הריון עתידית.

באופן עקרוני הסיכון להריון מוצלח לאחר קוניזציה הוא קטן ביותר אבל ללא קשר , כתבת בדיקת פאפ לא תקינה אבל חסר פרוט מדויק של הממצאים על מנת לחוות דיעה האם קוניזציה מומלצת

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית