יש לי סרטן? עזרה בבקשה ותודה מראש

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

11/03/2021 | 12:04 | מאת: עליזה

בבדיקת אולטרסאונד מצאו לי: חלל נוזלי גדול המשתרע מאפיגסטרום עד לאגן בקטן ותופס כל רוחב הבטן וגורם לסטיית המעי ואיברים, החלל מכיל נוזל די צלול בכמות ניכרת עם מחיצות ושתי מבנים לובולרים צמודים זה לזו בגודל 9 ס״מ ו- 10.8ס״מ. אוסקולריים עם ציסטות מרובות בתוכם טיב הממצא אינו ברור. כליה שמאלית ציסטה1.5 ס״מ בקוטב עליון ושתיים אנגיומיוליפומות בגודל1.4 ס״מ ו- 0.75ס״מ. ללא עדות להידרונפרוזיס, גושים או אבנים. ברטרופריטונאום העליון לא הודגם ממצא חריג. כיס המרה תקין ללא אבנים דרכי המרה אינם מורחבות הטחול בגודל ומירקם תקין הלבלב הודגם בגודל ומבנה תקינים הכליות בגודל ומבנה תקין האאורטה ההונית אינה מורחבת, ללא נוזל חופשי בחלל הבטן או באגן שלפוחית השתן במילוי חלקי ללא ממצא בולט בתוכה. הכבד - אינו מוגדל במרקמו התקין. באונה הימנית הודגמה המניומה בגודל 1.5 ס״מ. סיכום- ממצא מעורב רובו ציסטי ותופס רוב חלל הבטן, המנגיומה בכבד, ציסטה ו- aml בכלייה שמאלית. ובבדיקת דם הכל תקין חוץ מהמוגלובין11.5 Ca19.9 - יצא 64 Ca125 - יצא57 CEA 1.8 אני מאוד מבקשת לדעת אם זה סרטן ואיזה תודה רבה רבה. אני בת 46 תמיד המחזור היה סדיר רק לפני חודשיים הוא מופיע כל שבועיים למשך 5 ימים עם דימום קל. ללא התקן ללא גללות ללא יחסי מין וללא כדורים לא מעשנת ולא שותה.

הבדיקות מעידות על ממצא משמעותי בחלל הבטן שקרוב לודאי דורש ניתוח להסרתו רק לאחר ניתן ובדיקה פתולוגית ניתן לקבוע בודאות את טיבו של הגידול והא מדובר בסרטן

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית