חתך קפוא- מהימנות הבדיקה

דיון מתוך פורום  אונקולוגיה גינקולוגית

31/05/2020 | 18:24 | מאת: לימי

שלום מה המימהנות של דביקת חתך קפוא של ציסטה דרמאודית והשחלה . אני צריכה להוציא שחלה עם ציסטה גדולה והומלץ לי שאם יגלו ממצא בבידקה הראשונית של החתך הקפוא כדאי להוציא את כל הרחם והשחלה. אבל נאמר לי שלעיתים רחוקות מאוחר יותר מגילים שזו היתה טעות. מה דעתך? עד כמה נכון לפעול לפי הממצא שרואים בחתך הקפוא והאם עדיף להסתכן בניתוח שני מאשר באיבוד הרחם לשוא. אני בת 44

אם חס וחלילה נמצא גידול שהחתך קפוא אומר שהוא ממאיר, הסיכוי לטעות הוא מאד מאד קטן ונשמע הגיוני לעשות את הניתוח המלא במקרה של אישה בגילך ובמידה ואינה מעונינת בהריונות נוספים

מנהל פורום אונקולוגיה גינקולוגית